Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

R. Kaliňák: Prevoz premiéra nie je zatiaľ aktuálnou otázkou

Zdôraznil, že stav premiéra neustále vyhodnocuje lekárske konzílium.

- Rusko v stredu odovzdalo Ukrajine šesť detí vo veku od šesť do 17 rokov. Stretnutie s ich rodinami sa uskutočnilo v Moskve na veľvyslanectve Kataru, ktorý sprostredkoval dohodu o vydaní detí.

- Stav predsedu vlády SR Roberta Fica (Smer-SD) je stabilizovaný, no ostáva vážny, zodpovedajúci rozsahu a vážnosti zranení, ktoré utrpel. Po rokovaní Bezpečnostnej rady SR to uviedol podpredseda vlády SR a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD).

- Ukrajinská protivzdušná obrana zostrelila všetkých 24 útočných dronov typu Šáhid, ktoré ruské sily vypustili počas nočného útoku na Ukrajinu. V stredu to uviedol veliteľ vzdušných síl Mykola Oleščuk, informovala agentúra Reuters.

- Prudké búrky nad maďarským hlavným mestom v utorok večer spôsobili na Medzinárodnom letisku Ferenca Liszta v Budapešti meškania odletov, zrušenie leteckých spojov a presmerovanie niekoľkých príletov na iné letiská.

- Poslanci Národnej rady (NR) SR sa v stredu ráno vrátili k mimoriadnej schôdzi, na ktorej preberajú návrh zákona, ktorý rieši zmeny v Rozhlase a televízii Slovenska (RTVS). Inštitúcia sa má zmeniť na Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR).

- Okresná prokuratúra Banská Bystrica vedie trestné stíhanie pre únik a zverejnenie údajov zo zdravotnej dokumentácie premiéra Roberta Fica (Smer-SD) po atentáte. Generálny prokurátor Maroš Žilinka o tom informoval na sociálnej sieti.

- Vietnamské Národné zhromaždenie v stredu ráno po hlasovaní v sídle parlamentu v Hanoji schválilo To Lama, ministra verejnej bezpečnosti, za prezidenta krajiny.

- Český turista zahynul po páde vo Vysokých Tatrách, jeho telesné pozostatky našli pod Batizovskou próbou. Horská záchranná služba (HZS) informovala, že nezvestnosť turistu im v utorok (21. 5.) nahlásila jeho priateľka.

- Desaťtisíce ľudí vyšli v stredu do ulíc iránskej metropoly Teherán v rámci pohrebného sprievodu za tamojšieho prezidenta Ebráhíma Raísího, ktorý v nedeľu zahynul pri havárii vrtuľníka.

- Úrad OSN pre palestínskych utečencov na Blízkom východe (UNRWA) v utorok oznámil, že pozastavuje distribúciu jedla v meste Rafah na juhu Pásma Gazy pre nedostatok dodávok pomoci.

- Slovenská hokejová reprezentácia sa na 87. MS predstaví vo štvrtok v pražskej O2 aréne od 16.20 h proti obhajcom titulu z Kanady.

- Dnes bude prevažne oblačno, miestami prehánky alebo búrky. Teploty 18 až 23 stupňov Celzia.

- Slovenská hokejová reprezentácia uzavrela účinkovanie v základnej B-skupine MS vysokou prehrou so Švédskom 1:6.

- Holandsko už viac nedovolí svojim občanom adoptovať si deti zo zahraničia, oznámil v utorok holandský minister pre právnu ochranu Franc Weerwind.

- Poľsko preveruje "pomerne pravdepodobné" zapojenie ruských špeciálnych služieb do minulotýždňového požiaru nákupného centra vo Varšave, oznámil v utorok poľský premiér Donald Tusk.

- Pre výskyt medveďa hnedého sa bude po novom vyhlasovať mimoriadna situácia ako pri zemetrasení či teroristickom útoku. Po jej vyhlásení bude zakázané vytvárať vnadiská, ktoré by mohli medvede prilákať.

- Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorú v utorok poslanci Národnej rady (NR) SR posunuli do druhého čítania. O návrhu parlament rokuje v skrátenom legislatívnom konaní.

- O poskytnutí peňazí z Fondu na podporu umenia bude po novom rozhodovať rada fondu. Prihliadať bude na stanovisko odbornej komisie, ktorá bude poradným orgánom rady, no stanovisko nebude pre radu záväzné.

- Pri tragédii na železničnej stanici v Nitre prišiel o život 16-ročný chlapec. Oznámenie o náleze tela prijala polícia v utorok v ranných hodinách od pracovníkov železníc.